Pályaleírás

Az 5vös 5km versenyközpontja, valamint a rajt-cél elhelyezése az elmúlt másfél évben ugrásszerűen megnövekedő létszámhoz köthető. Az ELTE Lágymányosi Campusának épületek közötti területe (nevezzük "5vös5 térnek") kiváló lehetőséget biztosít közel ezer ember kényelmes rajtjához, a futóverseny előtti és utáni szórakoztató programokhoz, produkciókhoz. Lássuk, milyen útvonalon halad az 5vös 5km!

Pályaleírás: A pálya 3 körből áll.

(1-piros) A rajt az Északi és a Déli épület között, a lezárt parkolóban. A pálya a Pázmány Péter sétány parkolóbeli szervizútján kezdődik, az Északi Tömb mellett fut tovább északnak, majd a sorompó után balra, a Magyar Tudósok Körútján halad a Déli Tömb felé, annak megkerülésével a Pázmány Péter sétány kerékpárútján ismét északra.

(2-kék) Az Északi Tömb utáni parkoló előtt ismét közvetlenül balra a Magyar Tudósok körútra, majd ezen végig a Warga László utcáig, ahol (a Kocka Büfénél) jobbra kanyarodik a mezőny. Itt egyenesen a Bogdánfy Ödön utcáig, ahol balra kell fordulni. A járdán végig a Bogdánfy Ödön utcán egészen a Neumann János útig, ahol balra visz az út (járdán) a Neumann János úton a járdán végig a Pázmány Péter sétányig, ahol balra kell fordulni. A Magyar Tudósok körútjára balra rákanyarodva, annak bal oldali járdáján haladva egészen a fordító pontig kell futni.

(3-zöld) A fordító a Mindenszentek Temploma közelében lesz, és ott 180°-ot fordulva a túloldali (Duna felőli) járdán kell visszafutni a Magyar Tudósok körútján az Informatika épület mellett a Déli Tömbig (az első kis-körrel mostantól azonos pályán). A Déli Tömb sorompójánál balra be a parkolóba, majd az ELTE parkolón keresztül érkezés az északi és déli tömb közötti parkolóban (az 5vös5 téren) elhelyezkedő (a rajtkapuval azonos) célba!

(a térkép Zentai László alkotása)

 

Közlekedés az 5vös 5km-re

A most következő sorok azok számára szolgáltatnak plusz információt, akik korábban még nem indultak az 5vös 5km-en és nem igazán járatosak a Lágymányosi Campus megközelítésében:

Kerékpárral: Pázmány Péter stny 1/a, biciklitároló / az 5vös5 tér magasságában a sétányon: Bubi

Villamossal: 4-6 villamos, Petőfi híd, Budai hídfő megálló

Busszal: 212-es busz / Infopark busz (Petőfi híd, Budai hídfő megálló)

Autóval: Pázmány Péter stny 1/a (Parkolni ingyenesen a Magyar Tudósok körútján tudsz)

Repülővel: Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vagy a Budaörsi Repülőtér

CsatolmányMéret
Image icon 5vos-5-terkep-a-v14.png86.65 KB