Jótékonysági Egészségséta 2017

Az Eötvös Loránd által 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kezdeményezésére, az ELTE Sportiroda és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával, Budapest egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyetemi sporteseményének szervezésében adományokat gyűjtünk a Bethesda Gyermekkórház Alapítványa számára.

  • Adakozni lehet a Jótékonysági Egészségsétán való részvétellel, amelyet elsősorban az egyetemi vezetők, oktatók, kutatók és dolgozók számára indítunk útjára. A javasolt minimális támogatás 2.000 Ft, amit teljes egészében a Bethesda Kórház Alapítvány kap meg.

A Jótékonysági Egészségsétára 2017. szeptember 20-án kerül sor, az UNESCO által kezdeményezett, a MEFS és a HÖOK által felkarolt Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából. Az Egészségsétán 0,5 km-t kell teljesíteni, kényelmes tempóban sétálva. A séta az 5vös5-tel azonos rajtkapuból, a futás után 17:10-kor indul. A Pázmány Péter sétány 1/A és 1/C épületek közötti területet (az „5vös5 teret”) járja körbe, és kb. 6-8 perc alatt ér vissza a célkapuhoz.

Jelentkezni a http://eotvos5.elte.hu honlapon lehet a „Nevezek a Jótékonysági Egészségsétára!” gomb megnyomásával és a nevező nevének megadásával. A szeptember 19-én 24:00 óráig nevezők saját névre kiállított rajtszámot kapnak „Jótékonysági Egészségséta” felirattal, ami egyben emlék is a közös mozgásról. A rajtszámok szeptember 20-án 14:00 órától vehetők át a helyszínen, egy időben az adományok bedobásával.

  • Adakozhatnak az 5vös 5km-es futás résztvevői és szurkolóik is, akik a versenykiírás szerinti nevezési díjon felül dobhatnak be az adománygyűjtő ládákba. A támogatásnak itt nincs alsó összege, már 2-300 Ft-os jótékonykodás is segítség. A futásra is a http://eotvos5.elte.hu honlapon lehet nevezni, itt a célba érők pólót, és a tombolán értékes ajándékokat nyerhetnek.

A tavalyi adakozás 186.500 Ft-ot eredményezett, amit a kezdeményezők és a szervezők közösen juttattak el a Bethesda Gyermekkórháznak.